Actions sur le document
Vous êtes ici : Accueil / Vrije tijd / Cultuur / Musea / Plugstreet 14-18 experience / Om ook te ontdekken

Om ook te ontdekken

(Te ontdekken met het gezin of voor jeugdgroepen)

De innovatieve scenografie van het Interpretatiecentrum nodigt uit tot de aanvullende en onmiskenbaar ontdekking van vele 14-18 geheugensites die jong en oud gemakkelijk te voet of met de fiets kunnen doen.
 

Op Tocht door de Geschiedenis

Het is een folder waarmee u kunt ontdekken vanaf het Britse Memorial, de site van het Kerstbestand, het UEFA-monument en andere 14-18 herdenkingsplaatsen evenals drie Britse begraafplaatsen in het hart van het bos.

 

"Gent-Wevelgem” In de Plugstreets

Kom met de fiets in de voetstappen van de klassieke Gent-Wevelgem wielerkampioenen, gebruikmakend van de beroemde "Plugstreets".

Routekaart is te koop bij het interpretatiecentrum voor 2 €.

 

Anzac Trail

Volg in de voetstappen van Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten in de omgeving van Komen-Waasten tijdens een wandeling door verschillende gedenkplaatsen.

Uitgangspunt: ANZAC monument op de Plugstreet site.

 

Winston Churchill in Ploegsteert

Herbeleef de aanwezigheid van luitenant-kolonel Winston Churchill van januari 1916 tot mei 1916 in Ploegsteert tijdens een wandeling door het circuit dat speciaal aan hem is gewijd.

Vele andere activiteiten (wandelingen, fietsen, ontdekking van de natuur) worden u aangeboden aan de receptie van het centrum via gratis brochures die tot uw beschikking staan..

 

Herdenkingserfgoed

De Grote Oorlog liet een blijvende indruk achter op ons collectieve geheugen. De geleden verliezen, de vernietiging van woningen, het verlies van oriëntatie, hebben het geweten gestigmatiseerd en een plicht tot herdenking uitgelokt, waarvan de belangrijkste symbolen de militaire begraafplaatsen en gedenktekens zijn, ontroerend eerbetoon aan de duizenden slachtoffers die op het grondgebied van Komen-Waasten zijn gevallen.

Plus d'infos...